Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изкушаващ лава кейк с течен център

Поднесете с топла сладолед за максимална наслада

20’ Подготовка
12’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 170 г висококачествен сладко-горчив черен шоколад
  • 8 с.л. масло
  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 2 жълтъка на стайна температура
  • ¼ ч.ч. захар
  • Щипка сол
  • 3 с.л. самонабухващо брашно
  • Масло, за намазване
  • Какао, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Намазнете с масло 4 огнеупорни купички, след което ги поръсете с какао. Изтупайте излишното количество.
  2. Загрейте фурната на 230 градуса.
  3. На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото до получаването на гладка смес.
  4. В купа с миксер на средна скорост разбийте яйцата, жълтъците, захарта и солта. Трябва да се получи пухкав крем.
  5. Със силиконова шпатула смесете крема с шоколада и добавете брашното. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
  6. Разпределете я между четирите купички и изпечете кексчетата за около 12 мин.
  7. Когато са готови, оставете ги да изстинат за 4 мин., след което с нож внимателно отлепете крайчетата на сладкишите по цялата окръжност на купичките.
  8. Извадете кексчетата и ги поднесете веднага с топка сладолед.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар черен шоколад какао брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче