Необходими продукти:
- 170 г висококачествен сладко-горчив черен шоколад
- 8 с.л. масло
- 2 големи яйца на стайна температура
- 2 жълтъка на стайна температура
- ¼ ч.ч. захар
- Щипка сол
- 3 с.л. самонабухващо брашно
- Масло, за намазване
- Какао, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Намазнете с масло 4 огнеупорни купички, след което ги поръсете с какао. Изтупайте излишното количество.
- Загрейте фурната на 230 градуса.
- На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото до получаването на гладка смес.
- В купа с миксер на средна скорост разбийте яйцата, жълтъците, захарта и солта. Трябва да се получи пухкав крем.
- Със силиконова шпатула смесете крема с шоколада и добавете брашното. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
- Разпределете я между четирите купички и изпечете кексчетата за около 12 мин.
- Когато са готови, оставете ги да изстинат за 4 мин., след което с нож внимателно отлепете крайчетата на сладкишите по цялата окръжност на купичките.
- Извадете кексчетата и ги поднесете веднага с топка сладолед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО