Брашно - 500 г
Яйца - 2 бр. и 1 жълтък за намазване на фунийките
Захар - 100 г
Кисело мляко - 200 г
Масло - 120 г
Бакпулвер - 1/2 чаена лъж.
Ванилия - 2 бр.
Шоколад - 200 г
Сладкарска сметана - 200 мл
1. Разбъркват се две яйца със 100 г захар. Добавят се киселото мляко, размекнатото масло, бакпулверът и ванилията. Брашното се слага постепенно и се омесва меко тесто, което престоява в хладилника за 30 минути. Оформя се тънка кора, която се реже на ленти. Те се навиват около метални форми. Жълтъкът се разбива с малко кисело мляко и с него се намазват фунийките. Пекат се в намазнена тава при 200 градуса за около 10 минути до златисто.
2. Шоколадът се разтопява и внимателно се разбърква с предварително разбитата сметана.
3. Фунийките се пълнят с шприц.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.