Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брашно - 500 г
Яйца - 2 бр. и 1 жълтък за намазване на фунийките

Захар - 100 г
Кисело мляко - 200 г
Масло - 120 г
Бакпулвер - 1/2 чаена лъж.
Ванилия - 2 бр.
Шоколад - 200 г
Сладкарска сметана - 200 мл

1. Разбъркват се две яйца със 100 г захар. Добавят се киселото мляко, размекнатото масло, бакпулверът и ванилията. Брашното се слага постепенно и се омесва меко тесто, което престоява в хладилника за 30 минути. Оформя се тънка кора, която се реже на ленти. Те се навиват около метални форми. Жълтъкът се разбива с малко кисело мляко и с него се намазват фунийките. Пекат се в намазнена тава при 200 градуса за около 10 минути до златисто.
2. Шоколадът се разтопява и внимателно се разбърква с предварително разбитата сметана.
3. Фунийките се пълнят с шприц.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар сладкарска сметана бяло брашно бакпулвер кисело мляко млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче