за 2 порции
400 г филе риба
2 с.л. зехтин
лимонов сок
черен пипер
сол
3-4 с.л. смес от царевично и бяло брашно
за маслен доматен сос
2 стръкчета пресен лук
2-3 с.л. масло
2 к.ч. червено вино
3 с.л. доматено пюре (може и домати)*
черен пипер
2 с.л. каперси
* ако се използват домати, те първо се запържват в маслото
рибните филета се наръсват обилно с лимонов сок и черен пипер и се оставят на студено да престоят
зехтинът се загрява в тиган
филетата се овалват в брашното и се запържват за по 3 минути от двете страни , до златисто
изваждат се в затоплена чиния
за соса
лукът се реже на дребно , залива се с виното и се задушава на слаб огън за около 15 минути, виното се намалява до 1/2 чаша
смесват се с маслото и доматеното пюре, прибавя се сол и черен пипер и се разбърква за още 1-2 минути на огъня
добавят се каперсите
сервира се върху рибата
за 2 порции
400 г филе риба
2 с.л. зехтин
лимонов сок
черен пипер
сол
3-4 с.л. смес от царевично и бяло брашно
за маслен доматен сос
2 стръкчета пресен лук
2-3 с.л. масло
2 к.ч. червено вино
3 с.л. доматено пюре (може и домати)*
черен пипер
2 с.л. каперси
* ако се използват домати, те първо се запържват в маслото
рибните филета се наръсват обилно с лимонов сок и черен пипер и се оставят на студено да престоят
зехтинът се загрява в тиган
филетата се овалват в брашното и се запържват за по 3 минути от двете страни , до златисто
изваждат се в затоплена чиния
за соса
лукът се реже на дребно , залива се с виното и се задушава на слаб огън за около 15 минути, виното се намалява до 1/2 чаша
смесват се с маслото и доматеното пюре, прибавя се сол и черен пипер и се разбърква за още 1-2 минути на огъня
добавят се каперсите
сервира се върху рибата
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност