1/2 прясна мая
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1 кафена л. сода
1/2 ч.л. сол
1 яйце
брашно класик, на мен ми пое около 800 грама
Разтварям маята в прясното мляко, също така изсипвам содата в к. мляко, пресявам брашното и правя кладенче. Изсипвам прясното и киселото мляко и добавям яйцето, замесвам средно меко тесто. Понеже ми трябваше за следващия ден, го прибрах в хладилника в голям плик. След това го оставих да се затопли на стайна температура, разделих го на 7 топки и направих тази питка. Пекох го върху хартия 35 мин. на 200 градуса при предварително загрята фурна. Рецептата ми я даде една баба, тестото е подходящо и за пица и мекици , тъй като става меко и не е жилаво. На снимките липсват вече 2 парчета, децата нямаха търпение да чакат аз да снимам. Успех на всички.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.