За блата бисквитите се смилат, прибавя се маслото и лимоновата кора. Меси се до получаване на маслени трохи. Сместа се разстила на дъното на форма с подвижен ринг с дм 15см и се притиска добре. За крема- сиренето, сметаната, пудрата захар и лимоновия сок се разбиват. Ягодите се пюрират и прецеждат през цедка - добавят се към крема. Желатинът се залива с 2 с.л. студена вода и се разтваря на водна баня, като се внимава да не завира. Конфитюрът от рози се затопля леко и към него се добавя разтворения желатин. Прибавя се към крема. Ароматизира се с розово масло или розова вода. Кремът се изсипва върху бисквитения блат и чийзкейка се оставя в хладилник за 3-4 часа. За топинга - ягодите се пюрират с блендер, добавя се пудрата захар, лимоновия сок и кокосовото масло. Сместа се излива върху стегналия чийзкейк и се оставя на студено в хладилника. При сервиране се декорира с листенца и пъпки рози, нарязани ягоди.
ИЗБРАНО