Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти: За блата: 170г бисквити 60г краве масло кората на 1 лимон За крема: 400г заквасена сметана 250г крема сирене /на стайна температура/ 5 с.л. пудра захар 1 с.л. лимонов сок 250г ягоди 40г конфитюр от рози 1/2 каф.л. розово масло или 1 ч.л. розова вода 1 пак.желатин За топинга: 250г ягоди 5с.л. пудра захар 1 с.л. пресен лимонов сок 2 с.л. кокосово масло

За блата бисквитите се смилат, прибавя се маслото и лимоновата кора. Меси се до получаване на маслени трохи. Сместа се разстила на дъното на форма с подвижен ринг с дм 15см и се притиска добре. За крема- сиренето, сметаната, пудрата захар и лимоновия сок се разбиват. Ягодите се пюрират и прецеждат през цедка - добавят се към крема. Желатинът се залива с 2 с.л. студена вода и се разтваря на водна баня, като се внимава да не завира. Конфитюрът от рози се затопля леко и към него се добавя разтворения желатин. Прибавя се към крема. Ароматизира се с розово масло или розова вода. Кремът се изсипва върху бисквитения блат и чийзкейка се оставя в хладилник за 3-4 часа. За топинга - ягодите се пюрират с блендер, добавя се пудрата захар, лимоновия сок и кокосовото масло. Сместа се излива върху стегналия чийзкейк и се оставя на студено в хладилника. При сервиране се декорира с листенца и пъпки рози, нарязани ягоди.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче