1 кг спанак
200 гр сирене
300 гр кисело мляко
1 кафена чаша мазнина
5 яйца
1 връзка магданоз
1 суп.лъжица брашно
Половин каф.лъж.сода за хляб
1 пакет фини точени кори
Спанакът се измива и се нарязва. Слага се в подходящ съд на котлона,докато омекне. Отцежда се и към него се прибавят натрошеното сирене, разбитите яйца, мазнината и нарязаният магданоз. Брашното и содата се смесват и се добавят към киселото мляко и след това към останалата смес. Взимат се две кори една върху друга и леко се намазнява втората кора. Плънката се слага в единия край по дължината на кората, след което се навива на руло. Пече се в намазнена тава за около 30 мин. Поднася се с кисело мляко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО