Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

4 банана,
1 портокал,
5-6 листа точени кори за баница,
около 2 супени лъжици пудра захар за поръсване,
1 супена лъжица масло,
3-4 супени лъжици мед,
топинг (по желание).

За крема:
100 мл прясно мляко,
2 жълтъка,
4-5 супени лъжици захар,
1 ванилия,
2 супени лъжици брашно


Обелете бананите и ги намажете обилно с мед. Върху тях изстискайте сока на 1/3 портокал и поръсете с настърганата портокалова кора. Нарежете корите на ленти и "бинтовайте" бананите с няколко пласта от нарязаните кори. Намажете ги отгоре с меко масло. Подредете ги в тавичка с големина 26 см, без да я намазвате и изпечете на 200 градуса до златист цвят за 5-10 минути.

Пригответе крема от посочените продукти на водна баня. Поднесете бананите, полети с тънка струя крем (за тънка струя може да използвате найлоново пликче, като се охлади крема излейте го в плика, отрежете връхчето и полейте), поръсете ги с пудра захар и по желание с топинг.

Страхотна вкусотийка.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло банани портокал яйца бяла захар прясно мляко мед кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче