4 банана,
1 портокал,
5-6 листа точени кори за баница,
около 2 супени лъжици пудра захар за поръсване,
1 супена лъжица масло,
3-4 супени лъжици мед,
топинг (по желание).
За крема:
100 мл прясно мляко,
2 жълтъка,
4-5 супени лъжици захар,
1 ванилия,
2 супени лъжици брашно
Обелете бананите и ги намажете обилно с мед. Върху тях изстискайте сока на 1/3 портокал и поръсете с настърганата портокалова кора. Нарежете корите на ленти и "бинтовайте" бананите с няколко пласта от нарязаните кори. Намажете ги отгоре с меко масло. Подредете ги в тавичка с големина 26 см, без да я намазвате и изпечете на 200 градуса до златист цвят за 5-10 минути.
Пригответе крема от посочените продукти на водна баня. Поднесете бананите, полети с тънка струя крем (за тънка струя може да използвате найлоново пликче, като се охлади крема излейте го в плика, отрежете връхчето и полейте), поръсете ги с пудра захар и по желание с топинг.
Страхотна вкусотийка.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.