Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Урок за еър фрайър: Хрупкав бекон и чиста кухня


Пърженето на бекон може да е доста мръсна работа. Обикновено след това котлоните се нуждаят от щателно почистване, а защо да си го причинявате, когато има много по-забавни неща за правене от чистенето на мазнина.

Еър фрайърът превръща по всякакъв начин нарязан бекон - от по-дебели парчета до тънки слайсове, в хрупкаво съвършенство, а почистването на уреда след това е като детска игра. Времето, което ще ви отнеме да приготвите месото по този начин е не повече от 11 минути, тъй като не е нужно дори предварително загряване.

В зависимост от размера и формата на кошницата на вашия еър фрайър (някои са обли, други - квадратни, а трети - правоъгълни), може да се наложи да нарежете бекона напречно, за да поберете в нея повече парчета.

Времето за готвене ще варира в зависимост от дебелината на бекона, но това не бива да ви притеснява, защото уредът е настроен доста приятелски, когато се наложи да проверявате храната в него. Видите ли, че месото не е толкова хрупкаво, колкото ви се иска, оставете го да се сготви за още няколко минути.

Единственият неприятен момент, с който вероятно ще се сблъскате тук, е димът, който ще се получи от изгарянето на мазнината. За да намалите малко този ефект, поставете парче хляб под кошницата или просто сложете уреда под абсорбатора, или отворете прозореца.

Ето какво трябва да направите стъпка по стъпка, за да получите хрупкав бекон в ейр фрайър:

  1. Нарежете бекона напречно на по-къси парчета.
  2. Подредете ги в кошницата на уреда. Могат да се застъпват леко, тъй като месото се свива при готвене.
  3. Нагласете ейр фрайъра на 140 градуса и гответе бекона около 7 минути, ако парчетата са по-тънки. За по-дебели такива, увеличете минутите с още няколко, като не забрявайте, че може да проверявате периодично хрупкавината на месото.

Още интересни рецепти за еър фрайър може да откриете тук:

3 вкусни и лесни рецепти за еър фрайър

Дайте оценка:

Тагове: бекон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче