Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Стъпка по стъпка: Как да си приготвим "Снежанка" с вкус "като от едно време"

Ако ще я приготвяте за първи път, значи сте на правилното място


Салата "Снежанка" е неизменна част от празничната ни трапеза и се съревновава почти наравно с руската салата. И макар съставките да са изключително познати, решихме да помогнем на онези ентусиасти от вас, които за първи път ще я приготвят и нямат никаква представа откъде да започнат.

В следващите редове ще видите стъпка по стъпка как да направите салата "Снежанка" с вкус точно "като от едно време".

Необходими продукти:

  • 500 г цедено кисело мляко
  • 1 голяма краставица
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100 г орехи
  • 1 връзка копър
  • Сол на вкус
  • Олио

Стъпка 1: Подготовете продуктите

Започнете с краставицата. Обелете я и я нарежете на малки кубчета. Сложете я в купа.

Стъпка 2: Добавете чесъна

Обелете скилидките чесън и ги счукайте в хаванче с малко сол. Така ще се освободи максимално аромата му.

Стъпка 3: Смесете съставките

В купата при нарязаната краставица сложете чесъна, овкусете със сол и струйка олио. Разбъркайте, след което прибавете цеденото кисело мляко. Разбъркайте отново хубаво.

Стъпка 4: Добавете копъра и орехите

Накълцайте копъра на ситно и го добавете към сместа. Нарежете орехите на едро или ги счукайте в хаванче, ако предпочитате да са по-фини.

Стъпка 5: Финални щрихи

Опитайте салата отново и прибавете още сол и олио, ако усетите, че не са ви достатъчни. Оставете в хладилник за поне 1-2 часа, за да се смесят добре вкусовете.

Сервирайте салатата "Снежанка", като може да я украсите с няколко цели орехови ядки или клонче копър.

Дайте оценка:

Тагове: чесън краставици копър цедено кисело мляко орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче