Салата "Снежанка" е неизменна част от празничната ни трапеза и се съревновава почти наравно с руската салата. И макар съставките да са изключително познати, решихме да помогнем на онези ентусиасти от вас, които за първи път ще я приготвят и нямат никаква представа откъде да започнат.
В следващите редове ще видите стъпка по стъпка как да направите салата "Снежанка" с вкус точно "като от едно време".
Необходими продукти:
- 500 г цедено кисело мляко
- 1 голяма краставица
- 2-3 скилидки чесън
- 100 г орехи
- 1 връзка копър
- Сол на вкус
- Олио
Стъпка 1: Подготовете продуктите
Започнете с краставицата. Обелете я и я нарежете на малки кубчета. Сложете я в купа.
Стъпка 2: Добавете чесъна
Обелете скилидките чесън и ги счукайте в хаванче с малко сол. Така ще се освободи максимално аромата му.
Стъпка 3: Смесете съставките
В купата при нарязаната краставица сложете чесъна, овкусете със сол и струйка олио. Разбъркайте, след което прибавете цеденото кисело мляко. Разбъркайте отново хубаво.
Стъпка 4: Добавете копъра и орехите
Накълцайте копъра на ситно и го добавете към сместа. Нарежете орехите на едро или ги счукайте в хаванче, ако предпочитате да са по-фини.
Стъпка 5: Финални щрихи
Опитайте салата отново и прибавете още сол и олио, ако усетите, че не са ви достатъчни. Оставете в хладилник за поне 1-2 часа, за да се смесят добре вкусовете.
Сервирайте салатата "Снежанка", като може да я украсите с няколко цели орехови ядки или клонче копър.