Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няколко чудни идеи за бързи коледни предястия

Посрещнете подобаващо дори изненадващи гости


Коледните празници са време за семейни събирания и вкусни ястия. За да впечатлите гостите си, ви предлагаме няколко идеи за бързи и лесни предястия, които не изискват много време за приготвяне, а така ще имате повече възможност да бъдете с любимите си хора вместо в кухнята.

Фурми с бекон и синьо сирене

Снимка: iStock by Getty Images

Тази комбинация от сладко и солено е истински празник за вкусовите рецептори. Фурмите предлагат естествена сладост, която се балансира от соления вкус на бекона и пикантността на синьото сирене. Това предястие е идеално за специални поводи, тъй като е лесно за приготвяне и същевременно изискано. Хрупкавият бекон придава допълнителна текстура, която ще впечатли гостите ви.

Необходими продукти:

  • 12 сушени фурми без костилки
  • 6 резена бекон, разрязани на половинки
  • 100 г синьо сирене

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200°C.
  2. Напълнете всяка фурма с малко синьо сирене.
  3. Увийте фурмите в парчета бекон и ги закрепете с клечка за зъби.
  4. Подредете в тава, покрита с хартия за печене, и печете 15-20 минути, докато беконът стане хрупкав.

Хапки с пушена сьомга

Снимка: iStock by Getty Images

Елегантно и свежо предястие, подходящо за празничната трапеза. Съчетанието от крема сирене, лимонов сок и копър подчертава деликатния вкус на пушената сьомга. Тези хапки не само изглеждат впечатляващо, но са и изключително вкусни. Те са идеални дори за неочаквани гости и могат да се приготвят предварително.

Необходими продукти:

  • 200 г пушена сьомга
  • 100 г крема сирене
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • Пресен копър (нарязан)
  • Малки парченца хляб или солени крекери

Начин на приготвяне:

  1. Смесете крема сиренето с лимоновия сок и пресния копър.
  2. Намажете сместа върху крекерите или филийки хляб.
  3. Сложете резенче пушена сьомга отгоре и гарнирайте с още малко копър.

Мини капрезе шишчета

Снимка: iStock by Getty Images

Свежа и лека идея, която се приготвя за минути. Това предястие е идеално за тези, които предпочитат по-леко начало на вечерята. Чери доматите, мини моцарелата и свежият босилек създават класическата комбинация на салата капрезе, представена в удобен за сервиране формат на шишче. Балсамовата редукция добавя финален щрих.

Необходими продукти:

  • Чери домати
  • Мини моцарела
  • Свеж босилек
  • Балсамова редукция (по желание)
  • Дървени шишчета

Начин на приготвяне:

  1. Нанижете последователно домат, лист босилек и мини моцарела върху шишчета или клечки за зъби.
  2. Подредете в чиния и поръсете с балсамова редукция точно преди сервиране.

Брускети с крема сирене и сушени домати

Снимка: iStock by Getty Images

Ароматни и вкусни хапки, които ще се харесат на всички. Запечените филийки франзела дава хрупкава основа, а крема сиренето добавя мекота и кремообразност. Сушените домати придават наситен аромат, докато босилекът завършва предястието със свежия си вкус.

Необходими продукти:

  • 1 франзела (нарязана на филийки)
  • 150 г крема сирене
  • 100 г сушени домати в зехтин (нарязани на ситно)
  • Листенца пресен босилек

Начин на приготвяне:

  1. Запечете филийките от франзелата леко във фурната.
  2. Намажете ги с крема сирене.
  3. Сложете отгоре нарязани сушени домати и декорирайте с пресен босилек.

Пълнени гъби с крем сирене и чесън

Снимка: iStock by Getty Images

Топло и ароматно предястие, с което ще сте готови за нула време. Пълнените гъби са класика, която винаги впечатлява. Кремообразната плънка с чесън и пармезан дава наситен вкус, който прекрасно се съчетава с деликатния аромат на гъбите. Това предястие е перфектно за зимни вечери, когато искате да сервирате нещо топло, което да събуди апетита.

Необходими продукти:

  • 12 големи гъби (печурки)
  • 150 г крема сирене
  • 1 скилидка чесън (настъргана)
  • 2 с.л. настърган пармезан
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190°C.
  2. Измийте гъбите и премахнете пънчетата.
  3. Смесете крема сиренето с чесъна, пармезана, солта и пипера.
  4. Напълнете гъбите с тази смес и подредете в тава.
  5. Печете 20 минути, или докато станат златисти.

Дайте оценка:

Тагове: чесън чери домати копър бекон лимон крема сирене хляб моцарела пушена сьомга гъби пресен босилек пармезан синьо сирене сушени домати фурми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче