Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кои са най-често срещаните грешки, когато използвате пасатор

А вие допускате ли ги


Ръчният пасатор е един от най-използваните уреди в кухнята и точно заради това понякога е лесно да се допуснат грешки в използването му. Нека видим кои от тях са най-често срещаните.

Съдът, в който пасирате, не е подходящ

Едно от предимствата на пасатора е, че ви дава свобода да го използвате в съд по ваш избор. Това обаче съвсем не означава, че всеки е подходящ за тази цел.

Плитките купи и чинии са абсолютно забранени, ако не искате да прекарате половин ден в чистене на кухнята.

Някои пасатори вървят в комплект с висока мерителна чаша, която е изключително удобна, ако ще правите майонеза, други сосове или дипове. Тя не позволява на течността да излиза от съда, оставяйки вас и всичко наоколо в кухнята в изряден вид.

Да пасирате супа или друга храна направо в тенджерата също е удачен вариант.

Използвате пасатора да кълцате продукти

Искате да скъсите процеса по рязане и подготовката за готвене, но в никакъв случай в тези моменти не посягайте към пасатора, особено ако искате да кълцате зеленчуци. С този уред ще успеете да ги пюрирате, но не и да нарежете на малки парченца, както сигурно си представяте. За целта ви е необходим чопър или кухненски робот, които работят на съвсем различен принцип.

Използвате пасатора за правене на пюре

Това е класическа грешка, която всеки нов притежател на пасатор е допускал. Тъй като изглежда доста примамливо да сложите уреда в тенджерата с горещи картофи и след секунди да имате готово пюре, не сме сигурни дали има човек, който да не го е правил. Да така със сигурност ще си спестите време, но по-добре посегнете към уреда за мачкане на картофи, а сега ще ви обясним защо.

Ножовете на пасатора се въртят със скорост, която кара картофите да отделят излишно нишесте. И така, вместо да получите гладко, кремообразно пюре, на бърза ръка се сдобивате с каша, подобна на лепило.

Чистите го по грешен начин

Всъщност, има изключително лесна техника за почистване на пасатора и след като я узнаете, ще се преродите, тъй като ще ви спести време и усилия.

Всичко което трябва да направите е да напълните висок и тесен съд с топла сапунена вода. Сложете блендера вътре и го включете да работи за 10-20 секунди. Ако го направите скоро, след като сте го използвали за пасиране на храна, ще изчистите ножовете и основата му до блясък, без да се чудите как да го направите с гъба в ръка, при това без да се порежете.

Накрая го подсушете с кърпа и сега е абсолютно готов да го използвате отново.

Дайте оценка:

Тагове: супа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче