Рецептата, която приготвяте, изисква да използвате няколко стръка прясна подправка, като мащерка например, но не искате да купувате цяла връзка, защото не знаете какво да правите с остатъка от нея? Няма проблем, има лесен начин да я замените, ако ястието позволява.
Следвайте простата формула: 1 чаена лъжичка изсушена подправка се равнява на 1 супена свежа.
Тъй като сушените билки имат по-концентриран вкус, този пиниз върви най-добре при ригана, мащерката и градинския чай, които се прибавят в началото на готвенето, тъй като е необходимо повече време, за да освободят аромата си.
Ако в рецептата са посочени пресни босилек, мента или магданоз, опитайте се да спазите тази препоръка и ги прибавете непосредствено преди сервиране на ястието.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО