Ако понякога размерът на тиквите ви плаши и точно това ви отказва да си купувате от тях по-често, ето и няколко съвета как по-лесно да ги съхранявате. Всичко, което ще ви трябва са нож, супена лъжица и една добре загрята фурна. Ето и как да процедирате:
- Направете квадратен разрез около дръжката на тиквата и я натиснете навътре. Извадете изрязаното парче.
- Отстранете плънката и семките с помощта на лъжица. Не ги изхвърляйте. Очистете ги от сърцевината на тиквата и ги прехвърлете в малка тавичка.
- Разрежете тиквата на 4 или повече равни части и я изпечете за 2 часа и половина в предварително загрята на 180 градуса фурна. При печенето парчетата трябва да са с кората надолу.
- В същата фурна изпечете и семките за 30 мин., като преди това ги напръскайте с вода и ги посолете.
- Семките прехвърлете в малка купичка и ако по тях има още остатъци от сърцевината на тиквата, почистете ги. Ето, че вече си имате прясно изпечено тиквено семе.
- Вариант 1: Парчетата тиква оставете да изстинат и ги приберете в найлонови пликове във фризера.
- Вариант 2: Отстранете сърцевината с лъжица и минете тиквата през блендер. Така ще получите тиквено пюре. Разпределете го в найлонови пликове, а върху тях отбележете датата. Сложете ги във фризера.
И в двата варианта резултатът ще издържи до 3 дни в хладилник и до 3 месеца във фризер.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО