Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как се съхранява тиква във фризера

Спестете място и спечелете време


Ако понякога размерът на тиквите ви плаши и точно това ви отказва да си купувате от тях по-често, ето и няколко съвета как по-лесно да ги съхранявате. Всичко, което ще ви трябва са нож, супена лъжица и една добре загрята фурна. Ето и как да процедирате:

  • Направете квадратен разрез около дръжката на тиквата и я натиснете навътре. Извадете изрязаното парче.
  • Отстранете плънката и семките с помощта на лъжица. Не ги изхвърляйте. Очистете ги от сърцевината на тиквата и ги прехвърлете в малка тавичка.
  • Разрежете тиквата на 4 или повече равни части и я изпечете за 2 часа и половина в предварително загрята на 180 градуса фурна. При печенето парчетата трябва да са с кората надолу.
  • В същата фурна изпечете и семките за 30 мин., като преди това ги напръскайте с вода и ги посолете.
  • Семките прехвърлете в малка купичка и ако по тях има още остатъци от сърцевината на тиквата, почистете ги. Ето, че вече си имате прясно изпечено тиквено семе.
  • Вариант 1: Парчетата тиква оставете да изстинат и ги приберете в найлонови пликове във фризера.
  • Вариант 2: Отстранете сърцевината с лъжица и минете тиквата през блендер. Така ще получите тиквено пюре. Разпределете го в найлонови пликове, а върху тях отбележете датата. Сложете ги във фризера.

И в двата варианта резултатът ще издържи до 3 дни в хладилник и до 3 месеца във фризер.

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: сол тава тиква тиквено семе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче