Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си направим течен шоколад с лешници

Лесно като детска игра

0’ Подготовка
15’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

С тази рецепта, взависимост от това дали ще спрете на предпоследната стъпка или на последната, можете да си направите две неща - сладък лешников крем или лешников течен шоколад. Вие решавате.

Необходими продукти:

  • 200 г лешници
  • 100 г кафява захар
  • 25 г слънчогледово масло
  • 100 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до на 160 градуса и я нагласете на вентилатор.
  2. Добавете лешниците в тава за печене и я сложете във фурната за 4-5 минути, докато се запекат леко.
  3. Поставете една тенджерка на среден огън.
  4. Добавете 25 г от захарта и я оставете да се разтопи. Щом се разтопи, добавете още 25 г от нея и намалете температурата, за да не загори.
  5. Следвайте същия процес и за останалата част от захарта, докато цялата се разтопи и придобие златист карамелен цвят. Ако смятате, че не можете да контролирате температурата, сваляйте тенджерката редовно от котлона.
  6. Добавете топлите лешници и разбъркайте сместа. Прехвърлете я върху хартия за печене и я оставете настрана, за да се охлади добре.
  7. Прехвърлете всичко в блендер заедно с олиото и миксирайте добре за около 5 мин. На този етап имате перфектната лешникова паста, или т.нар. лешников крем.
  8. Добавете млечния шоколад на парчета и отново включете блендера. Ето че сега пък вече имате перфектния течен шоколад с лешници, който сами си направихте вкъщи!

Да ви е сладко!

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: олио кафява захар млечен шоколад лешници

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче