Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да приготвите салатата предварително, така че да остане свежа дори на следващия ден

Спестете време


Искате да приготвите салатата предварително, за да си спестите време, но се притеснявате, че продуктите в нея ще развалят външния си вид и качеството на вкуса?

Имаме решение на този въпрос и то е изключително лесно.

  1. Сложете дресинга на дъното на купата;
  2. Започнете да редите първо зеленчуците, които са по-устойчиви на външни влияния като морковите, чушките, краставиците или репичките.
  3. Отгоре сложете зеленолистните. Не бива да се допират в дресинга.
  4. Покрийте купата с навлажнена кухненска хартия и така може да я съхранявате в хладилника до 12 часа.
  5. Преди да сервирате салатата, разбъркайте я добре и чак тогава прибавете крутони, ако имате такова намерение.

Другият вариант е да изпуснете частта с дресинга на дъното на купата, ако се притеснявате, че зеленчуците ще омекнат. Него също може да приготвите предварително в бурканче, за да бъде готов и когато дойде моментът, просто да го излеете върху салатата.

Дайте оценка:

Тагове: салата

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче