Бургерите, приготвени в Еърфрайър са сочни и вкусни и ще се изненадате колко бързо и лесно ще ги приготвите. Всичко, което трябва да направите, е да смесите каймата с подправките, да я оформите и да я сложите в уреда. Кюфтетата за вашите бургери ще са сготвени перфектно само за 10 мин.
Накрая остава само да сглобите сандвичите, като добавите любимите си зеленчуци - домат, салата айсберг, лук, кисели краставички, както и предпочитаните от вас сосове. Разбира се, не пропускайте да сервирайте с любимите пържени картофки.
Нека видим рецептата.
Необходими продукти за 4 порции:
- 1 кг телешка кайма
- ¾ ч.ч. зрял чедър, настърган на едро ренде
- 1 и ½ ч.л. сос "Уорчестър"
- Щипка сол
- ½ ч.л. черен пипер
- ½ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. лук на прах
- 4 слайса чедър
- 4 питки за бургери
Начин на приготвяне:
- В купа смесете каймата с настъргания чедър, соса "Уорчестър", солта, черния пипер, лука и чесъна на прах. Размесете я добре, докато се смесят всички подправки.
- Оформете четири равни по големина кюфтета, с размера на питките, след което с показалец натиснете центъра на всяко едно от тях. Трябва да се получи лека вдлъбнатина, която няма да позволи на каймата да се издуе при печене, а кюфтетата ще запазят формата си.
- Загрейте предварително еърфрайъра на 200 градуса. В кошницата му сложете две от кюфтетата, след което намалете температурата на 190 градуса.
- На 6-та минута ги обърнете и печете още 3-4 мин.
- Извадете отново кошницата и сложете слайс чедър на всяко от кюфтетата. Запечете за още 1 мин, докато се разтопи.
- Сглобете бургерите с питките и прибавете любимите си зеленчуци и сосове.