Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 15 минути: Треска с чери домати

Средиземноморски вкус за всяка трапеза

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от треска
  • Сол и черен пипер
  • Наситнен пресен магданоз
  • 2 лимона
  • 15-20 чери домата
  • Зехтин
  • Краве масло

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Филето се разделя на 6 равни парчета и всяко се поставя в лист алуминиево фолио, достатъчно голям, за да може после да се увие всяко филе и вътре да остане и малко въздух.
  2. Всяко парче риба се поръсва с малко зехтин, сол, черен пипер, 1 с.л. от наситнения магданоз, няколко разполовени чери домата, сокът от 1/4 лимон и 1 резен краве масло.
  3. Фолиото се затваря "с връхче" и леко се усуква. Треската се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 мин.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин краве масло черен пипер чери домати пресен магданоз лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче