Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна зелева салата с моркови, ябълки и апетитен дресинг

Идеална за гарнитура към меса и риба

20’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г прясно бяло зеле
  • 2 средно големи моркова
  • 1 голяма сочна ябълка (по възможност кисела)
  • 3 стръка пресен лук
  • шепа нарязан магданоз (по желание)

За дресинга:

  • 2 супени лъжици течен мед
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 3 супени лъжици зехтин (или олио от гроздови семки)
  • 1 супена лъжица ябълков оцет или лимонов сок
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре всички зеленчуци и ябълката. Отстранете външните листа на зелето, ако са твърди.
  2. Нарежете зелето на тънки ивици или го настържете на едро ренде. Поставете го в голяма купа.
  3. Обелете морковите и ги настържете на едро. Прибавете ги към зелето.
  4. Нарежете ябълката на тънки жулиени или също я настържете. Добавете я в купата, веднага след нарязването, за да не потъмнее.
  5. Нарежете пресния лук на ситно и го изсипете при останалите съставки.
  6. В отделна купичка разбийте всички продукти за дресинга, докато получите хомогенна смес.
  7. Полейте салатата с готовия дресинг и разбъркайте добре, така че всички зеленчуци да се покрият равномерно.
  8. Ако желаете, поръсете с нарязан магданоз.
  9. Оставете салатата да престои 10-15 минути, за да се смесят още по-добре вкусовете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица пресен лук зеле моркови магданоз ябълки ябълков оцет лимон мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче