Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ето защо да не изхвърляте веднага портокаловите кори

Първо проверете буркана със захар

Всеки път, когато може да използвате някой остатък от продукт в кухнята, правете го, защото така удължавате живота му, а и не само. Лесните и бързи трикове от този сорт спестяват време и внасят разнообразие.

Днес в светлината на прожекторите ще поставим портокала, или по-точно неговата кора.

Не можем да пропуснем факта, че тя тя се съчетава идеално със сладко, затова е и неизменна част от съставките на някои десерти. Сблъсквали ли сте се обаче със следния проблем: Имате настроение да изпечете сладкиш, но отваряйки буркана с кафява захар, не виждате нищо друго, освен голяма, твърда буца. Същото изживяване е възможно и с обикновената бяла захар, но трябва да е стояла твърде дълго неупотребявана.

Описаната ситуация със сигурност би повлияла на радостното ви настроение, особено ако нямате идея как да действате. Оказва се обаче, че изходът от нея може да бъде съвсем лесен, ако не сте изхвърлили корите от портокала, с който направихте сутрешния си фреш например.

Но защо захарта се втвърдява така?

При отварянето на пакета с кафява захар, меласата, която съдържа тя, се втвърдява, когато е изложена твърде дълго върху влиянието на кислорода. Така влагата се изпарява и захарните кристалчета се залепят едно за друго, образувайки голяма буца.

Корите на вкусния цитрус със сигурност ще спасят положението заради влагата, която се съдържа в тях. От вас се иска само да поставите обелките в буркана и да изчакате около ден, за да си свършат работата.

След около 24 часа ще разполагате отново с перфектна кафява захар, с нотки портокалов аромат, готова да бъде превърната във вкусен сладкиш или бисквити.

Дайте оценка:

Тагове: портокал кафява захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче