Тези лесни пилешки фахитас са нищо повече от класическа комбинация от богато овкусено месо, лук и чушки. Хубавото е, че когато са домашно приготвени, може да регулирате нивото на лютивост, а вечерята ще е сервирана за не повече от 20 минути.
Вероятно е голяма част от необходимите подправки за фахитас да се намират в кухненския ви шкаф, ако ли не, всички те са лесни за намиране в търговската мрежа.
Ястието е част от мексиканската кухня още от началото на 1900 г., а известността му, особено в САЩ, е впечатляваща. Сега нека видим как лесно да си го приготвите у дома стъпка по стъпка.
Фахитас
Необходими продукти:
За овкусяването на пилешкото месо:
- 2 ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- ¾ ч.л. чесън на прах
- ½ ч.л. лук на прах
- ½ ч.л. сух риган
- ½ ч.л. сол
- Щипка черен пипер
Останали продукти:
- 700 г пилешки гърди, обезкостени
- 2 с.л. растително олио
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
- 3 средно големи чушки (може да са различни цветове), нарязани на тънки ленти
- 2 с.л. лимонов сок
- 6-12 тортила питки от по-малкия размер
Начин на приготвяне:
- В малка купичка комбинирайте всички подправки, необходими за овкусяването на пилешкото месо.
- Нарежете месото на ленти и го сложете в сместа от подправки. Размесете го хубаво, за да се овкуси добре.
- Загрейте олиото в широк тиган на средна температура. Прибавете месото и го сотирайте за около пет минути.
- Извадете месото от тигана. Оставете го настрана. В нагорещения съд сложете лука и чушките. Гответе ги за около пет минути, или докато леко омекнат.