Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Германска палачинка - разкош от пухкава вътрешност и хрупкава коричка

Идеална за почивните дни


Германската палачинка, известна като Dutch Baby, е творение от 1942 г., което принадлежи на собственика на ресторант Manca"s, намиращ се в Сиатъл.

За разлика от другите видове палачинки, тази е по-скоро смес от суфле и йоркширски пудинг. Тестото не се пържи, а се пече в голям чугунен тиган във фурната, а финалният резултат напомня пухкава, но леко хрупкава палачинка.

В оригинал печивото е със сладък вкус, гарниран с пудра захар, сметана и пресни плодове. Солените варианти обаче също не липсват и днес ще ви представим точно такъв.

Необходими продукти:

  • 4 слайса бекон, наситнени
  • 30 г сирене "Фонтина", настъргано на едро
  • 3 големи яйца
  • ½ ч.ч. самонабухващо брашно
  • ½ прясно мляко
  • ½ ч.л. дижонска горчица или обикновена
  • Щипка сол и щипка черен пипер
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

  1. Поставете решетката на фурната на най-долната степен и загрейте на 220 градуса.
  2. Загрейте на котлона чугунен тиган или друг, който може след това да сложите във фурната, и сипете в него бекона. Гответе, докато стане хрупкав. Извадете го върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
  3. В голяма купа разбийте до гладкост яйцата, брашното, прясното мляко, горчицата, солта и пипера.
  4. Загрейте отново тигана на средна степен, без да сте го почистили от мазнината на бекона, сложете маслото и щом се разтопи, изсипете яйчената смес.
  5. Поръсете отгоре бекона и сиренето и сложете палачинката във фурната. Печете за 15-17 мин.
  6. Когато е готова, гарнирайте с пресни билки и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: бекон яйца бяло брашно сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче