Германската палачинка, известна като Dutch Baby, е творение от 1942 г., което принадлежи на собственика на ресторант Manca"s, намиращ се в Сиатъл.
За разлика от другите видове палачинки, тази е по-скоро смес от суфле и йоркширски пудинг. Тестото не се пържи, а се пече в голям чугунен тиган във фурната, а финалният резултат напомня пухкава, но леко хрупкава палачинка.
В оригинал печивото е със сладък вкус, гарниран с пудра захар, сметана и пресни плодове. Солените варианти обаче също не липсват и днес ще ви представим точно такъв.
Необходими продукти:
- 4 слайса бекон, наситнени
- 30 г сирене "Фонтина", настъргано на едро
- 3 големи яйца
- ½ ч.ч. самонабухващо брашно
- ½ прясно мляко
- ½ ч.л. дижонска горчица или обикновена
- Щипка сол и щипка черен пипер
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
- Поставете решетката на фурната на най-долната степен и загрейте на 220 градуса.
- Загрейте на котлона чугунен тиган или друг, който може след това да сложите във фурната, и сипете в него бекона. Гответе, докато стане хрупкав. Извадете го върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
- В голяма купа разбийте до гладкост яйцата, брашното, прясното мляко, горчицата, солта и пипера.
- Загрейте отново тигана на средна степен, без да сте го почистили от мазнината на бекона, сложете маслото и щом се разтопи, изсипете яйчената смес.
- Поръсете отгоре бекона и сиренето и сложете палачинката във фурната. Печете за 15-17 мин.
- Когато е готова, гарнирайте с пресни билки и поднесете.