Кекс с шоколад

Категория:
Време за приготвяне:
0 минути
от: Марияна Желевана 24.04.2017г.

Продукти

белтъци – 4 бр.
меко масло-140 гр.
захар-1 ½ ч.ч
прясно мляко – ½ ч.ч
брашно-2 ч.ч
бакпулвер-1
ванилия-1
шоколад – 100 гр.
пудра захар за поръсване
масло за намазване на формата

Начин на приготвяне

Извадете яйцата на стайна температура. Разбийте маслото със захарта в купа с миксер много добре. Добавете прясното мляко и разбъркайте. Пресейте брашно заедно с бакпулвера и ванилията. Постепенно прибавете брашното и разбийте с миксера. Нарежете шоколада на малки парченца и го прибавете в сместа. Разбийте на сняг белтъците в купа. Прибавете ги към другата каша и внимателно ги разбъркайте да не спаднат. Намаслете форма за кекс с дупка и набрашнете. Печете на 170 градуса в предварително загрята леко фурна. След като се опече и леко изстине го обърнете в чиния. Поръсете с пудра захар.

Коментари