Необходими продукти:
- белтъци – 4 бр.
- меко масло-140 гр.
- захар-1 ½ ч.ч
- прясно мляко – ½ ч.ч
- брашно-2 ч.ч
- бакпулвер-1
- ванилия-1
- шоколад – 100 гр.
- пудра захар за поръсване
- масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
- Извадете яйцата на стайна температура.
- Разбийте маслото със захарта в купа с миксер много добре. Добавете прясното мляко и разбъркайте.
- Пресейте брашно заедно с бакпулвера и ванилията.
- Постепенно прибавете брашното и разбийте с миксера.
- Нарежете шоколада на малки парченца и го прибавете в сместа.
- Разбийте на сняг белтъците в купа.
- Прибавете ги към другата каша и внимателно ги разбъркайте да не спаднат.
- Намаслете форма за кекс с дупка и набрашнете.
- Печете на 170 градуса в предварително загрята леко фурна.
- След като се опече и леко изстине го обърнете в чиния.
- Поръсете с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО