Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс с шоколад

Разкошен в компанията на следобедното кафе

От Марияна Желева
20’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • белтъци – 4 бр.
  • меко масло-140 гр.
  • захар-1 ½ ч.ч
  • прясно мляко – ½ ч.ч
  • брашно-2 ч.ч
  • бакпулвер-1
  • ванилия-1
  • шоколад – 100 гр.
  • пудра захар за поръсване
  • масло за намазване на формата

 

Начин на приготвяне:

  1. Извадете яйцата на стайна температура.
  2. Разбийте маслото със захарта в купа с миксер много добре. Добавете прясното мляко и разбъркайте.
  3. Пресейте брашно заедно с бакпулвера и ванилията.
  4. Постепенно прибавете брашното и разбийте с миксера.
  5. Нарежете шоколада на малки парченца и го прибавете в сместа.
  6. Разбийте на сняг белтъците в купа.
  7. Прибавете ги към другата каша и внимателно ги разбъркайте да не спаднат.
  8. Намаслете форма за кекс с дупка и набрашнете.
  9. Печете на 170 градуса в предварително загрята леко фурна.
  10. След като се опече и леко изстине го обърнете в чиния.
  11. Поръсете с пудра захар.

 

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар пудра захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче