Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 и 1/2 ч.ч. брашно
4 с.л. брашно от рожков
1 ч.ч. кафява захар
70 мл олио или разтопено масло
1 ч.ч. кафе (еспресо или разтворимо кафе)
1/2 ч.ч. счукани ядки (сложих наполовина орехи и бадеми)
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. бадемов или друг ликьор
щипка сол

За крема:

250 г маскарпоне
250 г сирене рикота
150 г захар
2 жълтъка
1 с.л. бадемов ликьор

Смесват се двата вида брашно, солта и захарта. В кладенче се добавят олиото, охладеното кафе, ликьорът и оцетът с разтворената в него сода. Всички продукти се разбъркват добре и сместа се изсипва в тава. Използвах форма за кекс, покрита с хартия за печене. Пече се около 35 минути в предваритено загрята на 180 градуса фурна. Преди да извадите сладкиша, проверете с клечка дали е добре изпечен - трябва да извадите клечката суха.

За да приготвите крема, разбийте жълтиците до побеляване на водна баня, добавете половината от захарта и продължете да разбивате. Свалете от котлона и разбийте около 5 минути с миксер. Смесете добре маскарпонето и сиренето рикота с останалата част от захарта и ликьора и добавете жълтъците. Преди да сервирате, оставете крема да се охлади за около 2 часа в хладилника.

Може да сервирате като отрежете две парчета от сладкиша, между тях добавите 1-2 с.л. от крема, покрийте горното парче сладкиш с крем и по желание може да поръсите с пресни плодове.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче