тиквички
патладжани
червен лук
За марината:
зехтин
балсамико
соев сос
мед
сол
За пълнеж за рулца от тиквички:
краве сирене (може и друго)
копър
магданоз
пресен чесън
сол
майонеза (по желание)
Всички зеленчуци се измиват добре и се почистват: - чушките се цепват леко отдолу, тиквичките се режат на дълги ленти, патладжаните също се режат на дълги ленти и се поставят в солена вода, лукът се реже на шайби.
Приготвя се маринатата. Пропорциите са на вкус и зависят от приготвеното количество зеленчуци. За едно плато (като на снимката) пригответе смес от 5-6 с.л. зехтин, 1 с.л. балсамико, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, сол на вкус.
Нарязаните зеленчуци се потапят в маринатата. Не е необходимо да стоят дълго време. Слагат се на загрят грил плоча или тиган. След като са готови, част от тиквичките се оформят на апетитни рулца със сместа от сирене и подправки. Аранжират се в плато.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност