прошуто
бейби моцарела
1 домат
пресен босилек
стар чесън
зехтин
лимон
2 с.л. мед
1 франзела
шепа чери домати
Лимонът се изцежда и от сока му се прави дресинг за салата, като се добавя мед и зехтин. Салатките се накъсват, поливат се с дресинга. Отгоре слагате прошутото, малко нарязани домати и бейби моцарелата.
Франзелата се реже на кръгчета и се залива с предварително направена смес от пасирана скилидка чесън с малко зехтин. В конкретния случай, след това съм поръсила брускетите с микс подправка Condimento per bruschetta, която за съжаление не се намира в България (но и без нея ще се получат вкусни брускети).
Слагате брускетите в тава, покрита с хартия за печене, в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Пече се до придобиване на златист загар. Когато са готови, ги поръсвате с накълцан на дребно босилек и чери домати.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност