Руло с домашен мармалад

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
30 минути
от: Ivalina Genovaна 02.12.2013г.

Продукти

4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
1 пак. 10 гр.бакпулвер
1 прахче ванилия
домашен мармалад от сливи или друг по желание за намазване на рулото
сокът от един компот
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Яйцата се разбват със захарта. Прибавя се брашното, в което е размесен бакпулверът. Добавя се и ванилията. Разбърква се, докато стане хомогенна смес. В продълговата тавичка поставяме хартия за печене и намазваме с малко олио. Разстиламе сместа във формата и печем в предварително загрята около 200 гр. фурна. Около 20 мин. са достатъчни. След като е готово, рулото се обръща върху мокра кърпа. Внимателно се отделя хартията и се сиропира леко със сока от компота. Намазва се с мармалада и се навива на руло с кърпата, като леко се притиска. Като изстине, се поставя в поднос и леко се поръсва с пудра захар.

Добър апетит!

Коментари