4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
1 пак. 10 гр.бакпулвер
1 прахче ванилия
домашен мармалад от сливи или друг по желание за намазване на рулото
сокът от един компот
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбват със захарта. Прибавя се брашното, в което е размесен бакпулверът. Добавя се и ванилията. Разбърква се, докато стане хомогенна смес. В продълговата тавичка поставяме хартия за печене и намазваме с малко олио. Разстиламе сместа във формата и печем в предварително загрята около 200 гр. фурна. Около 20 мин. са достатъчни. След като е готово, рулото се обръща върху мокра кърпа. Внимателно се отделя хартията и се сиропира леко със сока от компота. Намазва се с мармалада и се навива на руло с кърпата, като леко се притиска. Като изстине, се поставя в поднос и леко се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. брашно
1 пак. 10 гр.бакпулвер
1 прахче ванилия
домашен мармалад от сливи или друг по желание за намазване на рулото
сокът от един компот
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбват със захарта. Прибавя се брашното, в което е размесен бакпулверът. Добавя се и ванилията. Разбърква се, докато стане хомогенна смес. В продълговата тавичка поставяме хартия за печене и намазваме с малко олио. Разстиламе сместа във формата и печем в предварително загрята около 200 гр. фурна. Около 20 мин. са достатъчни. След като е готово, рулото се обръща върху мокра кърпа. Внимателно се отделя хартията и се сиропира леко със сока от компота. Намазва се с мармалада и се навива на руло с кърпата, като леко се притиска. Като изстине, се поставя в поднос и леко се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност