Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполвете. Задушете..." />

Баница с праз и диви гъби

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
60 минути
от: Мария Тачевана 27.06.2012г.

Продукти

Продукти:
1 пакет кори за баница - 400 гр
125 гр масло,
1 голям стрък праз,
2 с. л. олио,
500 гр гъби - печурки или диви гъби,
1 ч. л. мащерка – ако нямате прясна и суха става,
100 гр пекурино или кашкавал,
100 гр пушено сирене,
100 гр краве сирене,
сол и черен пипер,
4 яйца,
3 с. л. квасена сметана,
2 с. л. стопено масло за заливка

Начин на приготвяне

Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполвете. Задушете го в олиото докато омекнат. По-малките гъби оставете цели, а големите нарежете на едри парчета. Сипете ги при праза, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност. Оставете сместа да изстине. Нарежете видовете сирене на кубчета и ги разбъркайте с гъбите и праза.

Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.

Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката. Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така, че да заприлича на роза. Поставете я в тавата. По същия начин пригответе и останалите кори. Подгънете краищата на корите, които излизат от тавата. Разбийте яйцата и сметаната, посолете на вкус и залейте корите. Поръсете отгоре с маслото за заливката. Печете баницата в предварително загрята на 200C фурна.

Коментари