2 пакета бисквити какао
100 г кокосово масло
200 г суров микс ядки и плодове
50 мл уиски
2 с.л. какао
1 с.л. канела
50 г кафява нерафинирана захар
За крема:
500 г маскарпоне
500 г безсолна извара
настъргана лимонова кора от един лайм и един лимон
5 с.л. акациев мед
1 пакет желатин
1 ванилия
За желето:
600 мл отвара от бъзов цвят
2 с.л. мед
сок от лимон и лайм
2 пакетчета желатин
200 г плод черница
свежи цветове бъз
Блендираме съставките на блата и оформяме в тортен ринг върху чиния, оставяме го за 30 минути във фризера. През това време разбиваме добре с миксер маскарпоне, извара и мед. Добавяме разтворения желатин, кората на лимоните и ванилията. Разпределяме равномерно крема върху блата и връщаме във фризера за още 30 минути.
Запарваме бъзовия цвят за 5 минути, охлаждаме, прецеждаме, добавяме меда, лимоновия сок и разтворения желатин. Изливаме внимателно върху стегналия крем. Украсяваме със свежите бъзови цветове и плодовете черница, връщаме във фризера за още 1 час.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО