Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта "Капучино"

Зарадвайте свой близък за специален повод

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250г масло на стайна температура
  • 250 г кафява захар плюс още 2-3 с.л.
  • 300 г самонабухващо брашно
  • 4 яйца, разбити
  • 50 г орехи, изпечени и нарязани на ситно, по желание
  • 200 мл силно кафе (еспресо или разтворимо), охладено

За глазурата:

  • 500 г маскарпоне
  • 2 с.л. кафява захар
  • какао на прах за украса

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Намажете с масло 2 х 20см форми за торта и покрийте дъното с хартия за печене.
  3. Разбийте маслото и захарта с миксер до получаването на кремообразн смес.
  4. Добавете брашното и яйцата наведнъж и продължете да разбивате, докато се смесят равномерно.
  5. Сложете орехите (ако използвате) и половината от кафето.
  6. Изсипете сместа в подготвените форми и печете за 25-30 минути, или докато станат златисти и добре бухнали.
  7. Оставете блатовете във формите за 5 минути преди да ги обърнете върху решетка.
  8. Подсладете останалото кафе с допълнителната захар и напоете блатовете с по 4 с.л. Оставете ги да изстинат напълно.
  9. През това време направете глазурата.
  10. Прехвърлете маскарпонето в голяма купа и разбийте в него захарта и останалото кафе, докато сместа стане гладка и кремообразна.
  11. Използвайте около половината от глазурата, за да сглобите блатовете заедно, след което разпределете останалата част от нея върху горната част на тортата.
  12. Украсете с какаото.
  13. Съхранявайте тортата покрита в хладилника и консумирайте до 2-3 дни.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло маскарпоне яйца какао кафе кафява захар орехи брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче