1 цяло пиле, около 1,5 кг
200 мл бира
няколко скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
босилек и каквото друго ви е на душата
Пилето се почиства, измива и се слага* в тенджера огнеупорно стъкло.Омазва се хубаво с подправките, мазнина не е необходима!
Отстрани се сипва бирата.Захлупва се с капака и се слага в затоплена фурна.Пече се на180 С около 2 часа.
Може отстрани да се добавят и картофи, нарязани на много едро, стават много ароматни.
* поставя се с гърдите надолу за да станат сочни
Сервира се със салата или гарнитура.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО