Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Никулденска лазаня с кайма, гъби и праз

От Станислава Белоева Станислава Белоева

Тесто:
2 яйца,
200 гр. брашно,
1/2 ч.л сол,
масло за намазване на тавата ,
пармезан,
каперси и яйце за поръсване отгоре.

Плънка:
400г кайма,
2 пръчки праз,
200 гр. гъби,
100 гр. заквасена сметана,
25 гр. масло,
1 с.л риган,
1 ч.л лют червен пипер


Замесва се меко тесто от яйцата и брашното, оставя се да почине 30 мин, разточва се на тъничко. Покриваме с него дъното на намаслена тавичка, като оставяме отстрани достатъчно тесто да оформим рибата отгоре. Изсипваме блендираната плънка, оформяме и отгоре я покриваме с тестото, намазваме с яйце, поръсваме с пармезан и каперси, печем в загрята фурна 30 мин

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол праз кайма яйца гъби пармезан каперси брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче