Тесто:
2 яйца,
200 гр. брашно,
1/2 ч.л сол,
масло за намазване на тавата ,
пармезан,
каперси и яйце за поръсване отгоре.
Плънка:
400г кайма,
2 пръчки праз,
200 гр. гъби,
100 гр. заквасена сметана,
25 гр. масло,
1 с.л риган,
1 ч.л лют червен пипер
Замесва се меко тесто от яйцата и брашното, оставя се да почине 30 мин, разточва се на тъничко. Покриваме с него дъното на намаслена тавичка, като оставяме отстрани достатъчно тесто да оформим рибата отгоре. Изсипваме блендираната плънка, оформяме и отгоре я покриваме с тестото, намазваме с яйце, поръсваме с пармезан и каперси, печем в загрята фурна 30 мин
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО