1 п. кус кус (250 г)
За крема:
6 яйца
800 мл прясно мляко
1ч.ч.захар
2 п. ванилия
За карамела:
13 с.л.захар (по една за всяка шоличка)
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява според указания на опаковката.Прецежда се през гевгир и се изплаква със студена вода.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер и се прибавя ванилията .
Яйчената смес се изсипва при кускуса и се разбърква добре.
В касерола се карамелизира захарта заедно с 1 с.л. лимонов сок и се разлива в леко затоплените шолички. След това всяка шоличка се накланя така , че карамелът да се разлее и по стените и и се пълни със сместа.
Напълнените шолички се подреждат в тава, в която се налива вода малко над средата на шоличките.
Кремчето се пече на водна баня при температура 150*С, като се следи водата в тавата да не завира.Ако това се случи, се долива малко студена вода или се намаляват градусите на фурната.
Пече се до получаването на приятна златиста коричка отгоре, след това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея.
Поднася се, като се обърне в десертна чинийка и по желание се декорира с разбита сметана, лъжичка сладко или както ви подскаже въображението.
1 п. кус кус (250 г)
За крема:
6 яйца
800 мл прясно мляко
1ч.ч.захар
2 п. ванилия
За карамела:
13 с.л.захар (по една за всяка шоличка)
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява според указания на опаковката.Прецежда се през гевгир и се изплаква със студена вода.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер и се прибавя ванилията .
Яйчената смес се изсипва при кускуса и се разбърква добре.
В касерола се карамелизира захарта заедно с 1 с.л. лимонов сок и се разлива в леко затоплените шолички. След това всяка шоличка се накланя така , че карамелът да се разлее и по стените и и се пълни със сместа.
Напълнените шолички се подреждат в тава, в която се налива вода малко над средата на шоличките.
Кремчето се пече на водна баня при температура 150*С, като се следи водата в тавата да не завира.Ако това се случи, се долива малко студена вода или се намаляват градусите на фурната.
Пече се до получаването на приятна златиста коричка отгоре, след това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея.
Поднася се, като се обърне в десертна чинийка и по желание се декорира с разбита сметана, лъжичка сладко или както ви подскаже въображението.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност