Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Домашна баница със сирене

От Рада Петрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за тестото:
4 ч.ч брашно,
1 с.л.оцет,
2с.л. олио,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. захар,
1 ч.ч топло мляко,
2 яйца, 20 гр.мая.
за плънката:
300 гр. сирене,
1 ч.ч кисело мляко,
1 ч.л. сода,
олио за намазване на корите

Маята се оставя да шупне в половината топло мляко, заедно с малко брашно и захарта. От брашното, сместа с маята и останалите съставки се замесва меко тесто, което се оставя да втаса за час и половина. После се доомесва, разделя се на 6 топки, които се разточват на тънки кори. Всяка кора се маже обилно с олио и с плънка от сиренето и киселото мляко, вкоето е сложена и содата. Всяка кора се навива на руло, оставя се да втаса още веднъж, а накрая се намазва с жълтък. Баницата се пече на 180 градуса

Дайте оценка:

Тагове: олио оцет яйца прясно мляко прясна мая кафява захар сода кисело мляко краве сирене брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче