за тестото:
4 ч.ч брашно,
1 с.л.оцет,
2с.л. олио,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. захар,
1 ч.ч топло мляко,
2 яйца, 20 гр.мая.
за плънката:
300 гр. сирене,
1 ч.ч кисело мляко,
1 ч.л. сода,
олио за намазване на корите
Маята се оставя да шупне в половината топло мляко, заедно с малко брашно и захарта. От брашното, сместа с маята и останалите съставки се замесва меко тесто, което се оставя да втаса за час и половина. После се доомесва, разделя се на 6 топки, които се разточват на тънки кори. Всяка кора се маже обилно с олио и с плънка от сиренето и киселото мляко, вкоето е сложена и содата. Всяка кора се навива на руло, оставя се да втаса още веднъж, а накрая се намазва с жълтък. Баницата се пече на 180 градуса
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО