Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за 12 малки хлебчета:
60 мл прясно мляко
230 мл вода
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 и 1/4 ч.л. сол
около 480-500 г брашно
7 г суха мая

за намазване:
50 г масло
3-4 скилидки чесън
по 1/2 ч.л. суха мащерка, магданоз, риган или подправки по избор


Тестото се замесва в хлебопекарна на програма за "паста" за 15 минути.
Разделя се на 12 топчета, всяко се усуква на фитил и завързва на възел.
Подрежда се в застлана с хартия тава и се оставя да втасва.

Маслото се смесва със смачкания чесън и билките. Намазваме обилно всяка питка. Пече се на 190 градуса до зачервяване.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол бяла захар прясно мляко суха мая хляб лимонов сок вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче