за 12 малки хлебчета:
60 мл прясно мляко
230 мл вода
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 и 1/4 ч.л. сол
около 480-500 г брашно
7 г суха мая
за намазване:
50 г масло
3-4 скилидки чесън
по 1/2 ч.л. суха мащерка, магданоз, риган или подправки по избор
Тестото се замесва в хлебопекарна на програма за "паста" за 15 минути.
Разделя се на 12 топчета, всяко се усуква на фитил и завързва на възел.
Подрежда се в застлана с хартия тава и се оставя да втасва.
Маслото се смесва със смачкания чесън и билките. Намазваме обилно всяка питка. Пече се на 190 градуса до зачервяване.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО