Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Банички-мъфини с готови кори, гъби и сирена

От Соня Шатева Соня Шатева

за 12 броя:
2 с.л. масло
1/2 глава кромид лук
200 г гъби
4 яйца
2 с.л. брашно
150 г краве сирене
100 г козе сирене
50 г сирене"бри"
80 мл олио
200 г кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
черен пипер
350 г кори за баница
1 с.л. масло за формичките


Маслото се загрява и в него се задушават нарязаните на много дребно лук и гъби. 12 метални формички за крем карамел се намазват с разтопено масло и се поръсват с галета. Яйцата се разбиват с вилица и към тях последователно се прибавят олиото, киселото мляко, брашното и бакпулверът, разбърква се. Сирената се настъргват или надробяват и се прибавят в сместа. Добавят се и запържените гъби.

Корите за баница се режат, без да се развиват, както са си на руло, на ленти през 1,5 см и се разделят с ръце, разпръскват се, за да не са залепнали. Получават се много лентички, които се прибавят в тестото и се разбърква внимателно.

Сместа се изсипва в намаслените формички, като се запълват до половината или 2/3. Мъфините се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 30 минути до зачервяване. Отгоре може да се поръсят с кашкавал (сложила съм малко пармезан).

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио лук яйца кисело мляко краве сирене гъби козе сирене бри

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче