Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си направим доматени крекери

Лесно, полезно и много атрактивно

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Доматените крекери подхождат за всяка трапеза и я правят по-красива заради цвета си. Накратко, гостите ви надали често имат удуволствието да похапват бисквитки с червен цвят. Крекерите могат да се консумират в чист вид или като канапе за различни видове разядки, сосове, колбаси, сирена и всичко онова, което можем да сервираме, поднесено в плато.

Необходими продукти:

  • 120 г краве масло
  • 150 г брашно
  • 1 ч.л. захар
  • Сол на вкус
  • Половин ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 50 г доматено пюре

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 150° и я настройте на вентилатор.
  2. Нарежете маслото на кубчета и го сложете в купа.
  3. Добавете брашното, захарта, солта и бакпулвера и ги разбъркайте с ръце. Сместа трябва да добие текстура, близка до тази на мокър пясък.
  4. Добавете ригана и доматеното пюре и продължете да бъркате.
  5. Застелете тава с хартия за печене.
  6. Поръсете плота с брашно, разделете тестото на по-малки парчета от по 15 г и ги прехвърлете върху плота.
  7. Притиснете ги с дъното на чаша, за да придобият кръгла форма и ги сложете в тавата, като гледате да оставите разстояние между тях. Общо ще имате 25-30 бисквити, които трябва да изпечете на няколко пъти. Отделете 15 мин. за всяка партида.
  8. Извадете кекерите от фурната и ги оставете настрана да изстинат.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол риган бяла захар бяло брашно бакпулвер доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче