Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да постигате перфектния загар на месото всеки път

Има няколко тънкости, които ще ви улеснят


Не можем да си позволим да съсипваме храната, особено когато е качествена. Всеки път, щом прибегнем към печката, трябва да го правим с ясното съзнание, че ще приготвим нещо вкусно, което ще нахрани тялото ни и ще задоволи всичките ни сетива.

Месото не е особено трудно за готвене, но и то има своите специфики, за да стане крехко отвътре и с перфектен загар отвън. Затова сега ще ви разкрием някои тайни около този процес.

  1. Гледайте да извадите месото от хладилника около 30 мин. преди да започнете да го готвите, за да се отпусне.
  2. След това го попийте с кухненска хартия. Не го измивайте, тъй като рискувате да разнесете бактерии от соковете му в мивката.
  3. Загрейте добре тигана така, че когато пуснете капка вода в него, тя да започне да цвърчи и да се изпари бързо. Едва тогава сипете съвсем малко олио.
  4. Овкусете месото едва преди да го сложите да се готви. Ако го направите по-рано, солта ще провокира процеса на дехидратация и пържолите ви например ще станат сухи.
  5. Сложете месото в тигана и го оставете да се запече, докато започне самó и лесно да се отделя от съда. Чак тогава го обърнете от другата страна.
  6. Не бързайте и не натискайте месото. Така всички негови сокове ще отидат в тигана и ще се изпарят, а то ще остане сухо.
  7. След като вече е готово, сложете го в чиния и я увийте с алуминиево фолио. Нека си "почине" 5-10 минути, за да остане сочно.

Дайте оценка:

Тагове: свинско телешко птиче месо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче