Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За ценители: Марината от кисело мляко

Подходяща е за свински и телешки пържоли

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. кимион, млян
  • 1 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 2 с.л. олио

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Начин на приготвяне:

  1. Всички продукти се смесват в купа и се разбъркват добре.
  2. Пържолите се начукват, овкусяват се със сол и черен пипер, след което се намазват от всички страни с маринатата.
  3. Поставят се в купа, която се увива в стреч фолио и се оставя за една нощ в хладилник.
  4. Ако ще се правят на тиган или грил, мръвките се измиват под течаща вода и се подсушават. Ако ще се пекат на фурна, се слагат заедно с маринатата по тях върху хартия за печене, намазана с малко зехтин, а в тавата се налива малко вода на дъното.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин кориандър олио свинско телешко пържене печене кисело мляко кимион куркума

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче