Когато приготвяте няколко неща едновременно, е твърде лесно да допуснете грешка. Това обикновено се случва с най-елементарните за готвене неща, които изискват минимум усилия.
Варенето на паста е едно от тях. Независимо колко пъти ви се е налагало да го правите, винаги съществува рискът да я оставите на котлона по-дълго от необходимото. За жалост, крайният резултат в този случай ще е доста мека и разкашкана текстура, която не е никак приятна за ядене. Не се отчайвайте, защото има как да спасите пастата, при това с друг подходящ италиански продукт - зехтинът.
Начинът е изключително лесен. Загрейте маслиновото масло в тиган и сложете в него отцедената паста. Внимателно я обърнете няколко пъти в мазнината на среден огън, докато видите, че текстурата ѝ се стяга. Целият процес отнема не повече от десетина минути. Ще разберете, че е време да я свалите от котлона, когато краищата на пастата станат леко хрупкави.
След процедурата по възстановяване може да залеете със соса, който бихме посочили като потенциален виновник за преварената паста, и да похапнете любимото си италианско ястие без притеснения
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.