Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да изчистим мивката с... пергаментова хартия

За този трик не са ви нужни никакви други помощни средства


Ако ви се намира ролка пергаментова хартия вкъщи, извадете я. Ще разберете защо.

Може да се изненадате, но "талантите" на този толкова необходим в кухнята продукт не свършват до способностите му да предпазва от залепване печащите се в тавата ястия. Оказва се, че възможностите на хартията за печене излизат извън пределите на печката, а когато разберете тайната ѝ супер сила, няма да успеете лесно да изтриете почудата от лицето си.

Влогърът SidneyRaz публикува на страницата си във "Фейсбук" как само с едно смачкано топче пергаментова хартия чисти до блясък батерията на мивката, при това без да използва препарати, вода или други помощни средства.

Разликата преди и след процедурата е истински впечатляваща и след гледането на видеото всеки би се втурнал към кухнята, за да откъсне парче хартия за печене и да изпробва видяното.

Снимка: Unsplash

Ако живеете в район с по-варовита вода, знаете добре, че буквално след първото намокряне, иначе лъснатите кранчета на мивката бързо се сдобиват с дразнещи окото бели петна. Ето защо се налага по-честото им почистване, като в един момент това монотонно действие може да се превърне в истинска досада. Да не говорим и за количествата изпръскани силни препарати, които не са никак полезни за здравето.

В този случай пергаментовата хартия ще ви свърши чудесна работа. А дори и да не постигне супер блестящи резултати, поне няма да ви навреди.

За други природосъобразни начини за почистване, щадящи здравето ви и изключващи вредните препарати, вижте в следващия текст.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче