Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три високопротеинови ястия с извара, подходящи за обяд или вечеря

Лесни, леки и засищащи


Изварата е чудесен източник на висококачествен протеин и е подходяща за приготвяне на разнообразни здравословни ястия. Тя съдържа малко калории, но осигурява усещане за ситост, което я прави идеален избор за обяд или вечеря. Ето три рецепти, които са хем вкусни, хем питателни.

Пълнени чушки с извара и спанак

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 4 големи чушки
  • 200 г извара
  • 100 г пресен или замразен спанак
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • Сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Разрежете чушките на половина и отстранете семената.
  2. Задушете спанака за няколко минути, докато омекне, и го смесете с изварата, яйцето и киселото мляко. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
  3. Напълнете чушките със сместа и ги подредете в тава.
  4. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Ястието е подходящо за нисковъглехидратни диети.

Палачинки с извара и билки

Необходими продукти:

  • 200 г извара
  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици овесено брашно
  • 1 супена лъжица кисело мляко
  • Пресни билки: копър, магданоз и зелен лук
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцата и добавете изварата, овесеното брашно и киселото мляко.
  2. Нарежете билките на ситно и ги добавете към сместа, заедно със сол и черен пипер.
  3. Загрейте тиган с незалепващо покритие и печете палачинките на среден огън до златисто от двете страни.
  4. Сервирайте с пресни зеленчуци или салата.

Печени кюфтенца от извара и тиквички

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 250 г извара
  • 1 средно голяма тиквичка
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици галета или овесени ядки
  • 1 скилидка чесън (по желание)
  • Сол, черен пипер и мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Настържете тиквичката, поръсете я със сол и оставете за 10 минути. Изстискайте излишната вода.
  2. Смесете тиквичката с изварата, яйцето, галетата, чесъна и подправките.
  3. Оформете малки кюфтенца и ги подредете върху хартия за печене.
  4. Печете на 200°C за около 20-25 минути, докато станат златисти.

Тези ястия са лесни за приготвяне, хранителни и разнообразни, което ги прави идеални, ако се стараете да се храните балансирано. Изварата може да се комбинира с различни продукти, което позволява да си направите най-разнообразни ястия според вкусовите ви предпочитания.

Дайте оценка:

Тагове: чесън мащерка магданоз яйца чушки тиквички бяло брашно кисело мляко индийско орехче извара спанак галета овесени ядки