Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си похапваме по-често хрян

Вижте за какво можем да използваме този така полезен зеленчук

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Хрянът, известен още като Armoracia rusticana, е кореноплодно растение, което се използва както в кулинарията, така и заради своите лечебни свойства. За употребата му има сведения от различни култури по света. Нека видим за какво е най-добре да го използваме.

Сосове и дипове: Тове е един от най-популярните начини за употребата му в кулинарията. Смесете настърган хрян с кисело мляко или майонеза. Не прекалявайте с количеството, тъй като зеленчукът е много пикантен.

Мариноване на месо: Нанесете паста от хрян върху мръвките преди да ги изпечете или гриловате. Това не само ще им придаде уникален вкус, но и ще направи месото по-крехко.

Салати: Отличен е за добавяне към зелени салати, като така се постига допълнителна свежест и лека пикантност. Комбинирайте с моркови, цвекло, орехи и ябълки.

Супи и бульони: Можете да добавите малко количество настърган хрян към тях и ще видите как вкусовете им ще се "отпушат" още повече. Подходът е особено подходящ за рибни супи и зеленчукови бульони.

Песто: Включете хрян в традиционното песто вместо босилек и така ще постигнете един много загадъчен аромат. Комбинирайте го с кедрови ядки, пармезан и зехтин.

Консервиране: Използвайте хрян при консервиране на зеленчуци като краставички и зеле. Той ще придаде пикантност и ще удължи срока на годност на продуктите.

Чай и смутита: Някои хора обичат да приготвят чай от пресен хрян, който има освежаващ и ободряващ ефект. Можете също така да добавите малко количество към различни видове смутита, като например такова от червено цвекло и целина.

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин зеле моркови целина ябълки свинско телешко агнешко супа салата бульон цедено кисело мляко кисело мляко майонеза кисели краставички песто орехи цвекло босилек пармезан кедрови ядки чай смути хрян

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче