Петифури ”Шоколадово сърце”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
55 минути
от: Dobrinka Petkovaна 10.02.2017г.

Продукти

За блата:
3 яйца
150 г захар
3 с.л. олио
3 с.л. топла вода
130 г брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер

За крема:
1 крем "Оле" ванилия
100 мл сметана (разбита)
400 мл прясно мляко
100-150 г малини

За глазурата:
150 г шоколад
150 мл сметана
1 малка бучка масло
1 ч.л. ром

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се олиото, водата и пресятото брашно, какаото и бакпулверът. Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене (тавата от печката). Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

Пригответе крема според указанието. Към него на етапи добавете разбитата сметана и бъркайте внимателно. С подходяща формичка сърце изрежете от блата 22-24 малки парчета. Вземете едно малко сърце и леко го сиропирайте със захарен сироп. Напълнете крема в пош и шприцовайте върху малко сърце. Поставете няколко малини и покрийте с второ сърце. Така направете и останалите сърчица.

В касерола загрейте сметаната с маслото. Към нея добавете натрошения шоколад. Свалете от котлона и бъркайте, докато стане хомогенна смес. Прибавете 1 ч.л. ром, оставете леко да се охлади.

Подредете петифурите върху решетка. Всяка залейте с лъжица-две глазура. Оставете да се охладят и украсете по ваш вкус.

Коментари