за малка тавичка 25/10 см
300 г почистена тиква
30 г масло
2 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
2 яйца
3 с.л. захар
3 с.л. фини овесени ядки
1 ч.ч. прясно мляко
1 п. ванилия
1/2 ч.ч. счукани ядки по избор
тиквата се реже на кубчета
тавичката се намазва с масло и тиквата се изсипва в нея
поръсва се с маслото, канелата и кафявата захар
пече се на 200 С до омекване на тиквата, отнема около 30-40 минути
яйцата се разбиват със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилията и овесените ядки, разбърква се и се изсипва върху тиквата
отгоре се разпределят предвидените ядки (моите са лешници)
пече се около 30 минути, до зачервяване отгоре
ИЗБРАНО