Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация


за малка тавичка 25/10 см

    300 г почистена тиква
    30 г масло
    2 с.л. кафява захар
    1 ч.л. канела
    2 яйца
    3 с.л. захар
    3 с.л. фини овесени ядки
    1 ч.ч. прясно мляко
    1 п. ванилия
    1/2 ч.ч. счукани ядки по избор




    тиквата се реже на кубчета
    тавичката се намазва с масло  и тиквата се изсипва в нея
    поръсва се с маслото, канелата и кафявата захар
    пече се на 200 С до омекване на тиквата, отнема около 30-40 минути
    яйцата се разбиват със захарта, прибавя се прясното мляко, ванилията и овесените ядки, разбърква се и се изсипва върху тиквата
    отгоре се разпределят предвидените ядки (моите са лешници)
    пече се около 30 минути, до зачервяване отгоре

Дайте оценка:

Тагове: краве масло тиква яйца ванилия прясно мляко кафява захар канела

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче