Кубински сладкиш с мед

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Галя Давидована 20.05.2013г.

Продукти

6 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ч.ч. захар
1 к.ч. мед
125 г масло
1 ч.ч. счукани орехи
1 с.л. канела
1 с.л какао
2-3 ябълки, нарязани на парчета

Начин на приготвяне

Вземете 4 от яйцата и ги разбийте с 1 ч.ч. захар до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре наредете нарязаните ябълки, предварително оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар в предварително загряна умерена фурна.

Сложете втората чаша захар да се карамелизират в съд на котлона и към получилия се карамел добавете разтопеното масло, меда, предварително разбитите 2 яйца, счуканите орехи. Разбъркайте добре и залейте с тази смес сладкиша.

Оставете за около час да стегне и поднесете сладкиша нарязан.

Коментари