Градинарски омлет

Категория: / Зеленчукови
Време за приготвяне:
50 минути
от: Dobrinka Petkovaна 15.05.2013г.

Продукти

7 яйца,
200 мл сметана за готвене,
3-4 с.л брашно,
сол на вкус,
черен пипер,
1 бакпулвер,
100 гр. кашкавал,
1 тиквичка,
2 зелени чушки,
2 червени чушки
1/2 връзка магданоз,
3-4 скилидки чесън,
3-4 с. л. олио,
2 гл. лук

Начин на приготвяне

Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния. В същия тиган задушете зелените чушки и тиквичката, нарязани на кубчета за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина. Разбийте яйцата със сметаната, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте. Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една-лука, в друга-тиквичките с зелените чушки и в трета-червените чушки). В намаслена и набрашнена тава сипете първо сместа с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 градуса за около 40 минути. Консумирайте топло или студено.

Коментари