Кодрит кадир - арабска торта с крем карамел

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
120 минути
Аватарот: Емилия Костадинована 26.06.2012г.

Продукти

Примерна форма: 20-22 см и 8 см висока

за карамела:


800 мл прясно мляко,
5 яйца,
200 гр захар,
1 ванилия;

за кекса:

1 яйце,
100 гр захар,
100 мл прясно мляко,
100 мл растително масло,
1 ч.л. бакпулвер,
100 г брашно,
2 ч. л какао

Начин на приготвяне

Много лесна за приготвяне, атрактивна и ужасно вкусна.

Ако спазвате последователността на стъпките по-долу няма начин да н успеете да го направите :)

1. За карамела разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.

2. За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

3. Карамелизираме 5 с.л. захар във формата за тортата.

4. Добавяме сместа за карамела.

5. След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.

6. Сложете формата в тава с 2 см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Оставете с водната баня в хладилника за една нощ.

7. На следващия ден обърнете в поднос.

Давам гаранция, че дозата няма да стигне и съвсем скоро ще си го приготвите отново :)

Коментари