Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

500 гр. карфиол,
300 гр. кайма,
1 домат,
3 кисели краставички,
2 скл.чесън,
200 гр. кашкавал,
3 яйца,
1 чч мляко (½ ч.ч сметана),
сол,
олио.




Карфиолът се вари в подсолена вода до полуготовност. Каймата се запържва в олиото и се посолява. Краставичките и кашкавала се настъргват. Яйцата и млякото се разбиват и посоляват.

В тава редим слоевете: карфиол, чесън, половината кашкавал, кайма, краставички, кръгчета домат и останалия кашкавал. Заливаме със смес от яйца и мляко. Печем до готовност.

(Ако не обичате карфиол, той може да бъде заменен с картофи)

Дайте оценка:

Тагове: чесън домати кайма яйца прясно мляко кисели краставички кашкавал карфиол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче